Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

7 tips om slimmer te werken en op tijd naar huis te gaan

26 augustus

Delen:

Herken jij dat ook? Je gaat eigenlijk al met tegenzin naar kantoor. Er ligt zoveel werk op je bureau; dat je niet eens weet waaraan je moet beginnen. Het is een wirwar in je hoofd en je bent het overzicht kwijt.

Maar hoe zou het zijn als je weer grip en structuur op je werk zou krijgen? Zodat je werk op tijd af is en jij met een opgelucht gevoel naar huis kan gaan? 

Deze 7 tips helpen jou om slimmer te werken en met een ‘leeg hoofd’ naar huis te gaan.

Tip 1: Neem afstand

Als je ‘s morgens op je werk komt, ga dan niet direct je mail checken. De kans is groot dat je dan het ene mailtje na het andere leest en verwerkt. En voordat je het doorhebt, verlies je jezelf in de 'waan van de dag'.

Tip 2: Creëer overzicht.

Ga eerst kijken wat je aan werk en acties hebt liggen. Maak dan een lijstje. Of je dat nu doet in excel of gewoon op je kladblok, dat maakt niet uit. Overzicht hebben is essentieel als je slimmer wilt gaan werken.

Tip 3: Maak een tijdschatting

Als je alles hebt genoteerd, geef dan aan hoeveel tijd deze actie gaat kosten (of maak een schatting).

Tip 4: Urgentiebepaling

Bepaal dan welke actie het meest urgent is en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt.

Tip 5: De 3 dingen van de dag.

Bepaal per dag in ieder geval 3 acties die je absoluut gedaan wilt hebben. Dat geeft focus. Wat er ook gebeurt; deze acties heb je sowieso uitgevoerd.

Tip 6: Plan je acties in.

Als jij je moet voorbereiden voor een belangrijke bespreking, reserveer dan ook tijd van tevoren. Moet een offerte echt vandaag de deur uit? Blok je agenda daarvoor af. En nog veel belangrijker (!) ga het ook echt doen. Ga niet even eerst nog wat kleine klusjes doen omdat het snel gedaan is. Je zult dan merken dat het bijna 17.00 uur is, en je bent nog steeds niet aan die offerte begonnen.

Tip 7: Sluit je dag bewust af.

Ren aan het einde van de dag niet snel weg naar je volgende netwerkbijeenkomst of privé afspraak. Kijk zo rond 16.45 uur even naar je lijstje en check of je de acties met de hoogste prioriteiten ook echt hebt gedaan. En, heb je de 3 dingen van de dag gedaan?
De dag bewust afsluiten zorgt ervoor dat je kan nagaan of dat belangrijke mailtje ook echt verstuurd is. Het voorkomt dat je thuis op de bank twijfelt of iets nu wel of niet is gedaan. En je kunt met een leeg hoofd naar huis

Je zult merken, deze 7 tips gaan echt het verschil maken.


Deel je ervaringen en lees die van anderen!