Aan alle secretaresses van Nederland: jullie zijn helden

Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Aan alle secretaresses van Nederland: jullie zijn helden

01 januari

Delen:

Als secretaresse weet je eigenlijk alles.
Je kent de privésituatie van je manager.
Je hebt toegang tot vertrouwelijke informatie.
Je weet welke teamleider het momenteel een beetje moeilijk heeft.
Je kan je invloed (op een positieve manier) laten gelden.
En je kan op strategisch niveau meepraten in het MT.

Stel, je zit in de MT-vergadering en je hebt net een zeer waardevolle suggestie betreffende een kostenreductie gedaan. Iedereen vind het een goed idee. En je krijgt nog een complimentje van je manager.
Maar dan gebeurt er iets raars.
Er is nog geen koffie.
Het is heel vreemd, maar ineens kijkt iedereen weer naar jou.
Het ene moment heb je waardevolle input en het volgende moment moet jij met een dienblad vol rammelende kopjes de vergaderzaal binnenlopen.
Want dat wordt nou eenmaal van jou verwacht.

Van volwaardige sparringspartner in het MT naar… koffiejuffrouw?
Die overgang is zo groot

Lieve lezeres, begrijp me niet verkeerd: ik kijk niet neer op koffiedames. Wat ik ervaarde toen het mij overkwam, was dat ik ineens een bepaalde afstand voelde. Een afstand tussen mij en mijn manager en een afstand tussen mij en het MT. In een paar luttele seconden hoorde ik niet meer bij de groep.

Tuurlijk; van iemand in jouw rol, op jouw niveau mag je veel verwachten. En dat is ook helemaal niet erg. Een bepaalde mate van incasseringsvermogen is jou ook niet vreemd. Waarschijnlijk zal je in zo’n situatie ook niets laten blijken, maar toch voelt het (althans voor mij op dat moment) best wel een beetje eenzaam.

Ik heb nu al jaren een eigen coach praktijk en ben dus allang niet meer in dienst bij een bedrijf, maar soms moet ik nog weleens aan dit soort situaties denken.

En daarom wil ik jullie allemaal een hart onder de riem steken: voor mij zijn jullie allemaal absolute helden.
Kom op!! Je kunt het!!


Deel je ervaringen en lees die van anderen!