Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Als iemand tegen je zegt dat je het niet kan, doe het dan 2x en maak foto's

01 januari

Delen:

Deze quote kwam ik tegen op Pinterest en ik vond ‘m zo sterk.

Toen ik ongeveer 12 jaar was, moest ik de CITO toets maken. De uitslag was voor mij niet zo goed. Ik zou hooguit naar de huishoudschool mogen. Mijn moeder nam hier geen genoegen mee. Om het verhaal kort te houden; zij heeft advies van mijn leraar niet gevolgd en ik heb uiteindelijk de HAVO gedaan. En verder ben ik in de avonduren nog door gaan leren tot op HBO niveau.
Wat zou mijn leven er anders uit hebben gezien als ik klakkeloos zou hebben gedaan wat die leraar zei.

Mijn punt dat ik wil maken is deze: geloof niet altijd wat een ander zegt. En daar zit overigens ook nog een gevaar in. Als namelijk iemand de hele tijd tegen je zegt dat je iets niet kan. Of dat je niet goed genoeg bent; dan bestaat de kans dat je na verloop van tijd dat ook echt gaat geloven. En dat kan de bedoeling toch niet zijn.

Als er op jouw kantoor zo’n figuur rondloopt dan kan je 3 dingen doen.

  1. De strijd aangaan. En daarmee bedoel ik natuurlijk in discussie treden. Dat kan je heel rustig doen of gewoon verbaal gaan matten. Wat belangrijk is: houd het bij de feiten; niet de gevoelens. Daarbij komt: door niet alles te accepteren wat een ander zegt, leer je uiteindelijk ook hoe ze met jou om moeten gaan.
  2. Je kan niet de strijd aangaan. Deze persoon is duidelijk niet belangrijk genoeg voor jou om verder aandacht aan te geven. En onthoud: veel wat andere collega’s zeggen, zegt eigenlijk heel veel over henzelf.
  3. Je kan het gewoon 2x doen en foto’s maken. Ha!

Kom op carrièretijger! Je kunt het!!


Deel je ervaringen en lees die van anderen!