Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

De 3 dingen die niemand je vertelde toen je startte als manager

15 maart

Delen:

Op de 1e dag, toen je startende leidinggevende begon, dacht je waarschijnlijk dat het nu eens anders zou gaan. Je wilde je eigen stempel drukken op de organisatie. Je was enthousiast en eigenlijk ook wel een beetje trots dat jij deze functie hebt gekregen.

Je hebt een strategie bedacht die ervoor zou zorgen dat jouw afdeling de bedrijfsdoelstellingen glansrijk zou gaan halen. Deze strategie heb je met mooie grafieken en plaatjes geïntroduceerd tijdens het afdelingsoverleg. Maar een week later ben je een beetje teleurgesteld, want je teamleden gaan gewoon op de oude voet door? Zien ze dan niet dat het roer toch echt om moet?

Wat niemand je vertelde: je gaat voorbij aan het feit dat jouw medewerkers al jaren hun ziel en zaligheid in hun werk hebben gestopt en zich er bijna mee identificeren. Je zegt niet:“Ik doe aan account management.” Nee, je zegt:“Ik ben account manager.”

Ik wil hiermee niet suggereren dat een verandering van strategie een verandering van je identiteit is. Maar veel leidinggevenden gaan voorbij aan de impact die een verandering teweeg brengt. Natuurlijk wordt er niet van je verwacht dat je als een maatschappelijk werker rondloopt, maar een goede beleidsvertaling is essentieel! Je hebt niet voor niets veel tijd en energie gestopt in deze nieuwe strategie, toch?

Wat te doen?
Jouw strategie verdient het om op een goede wijze te worden geïntegreerd in jouw afdeling!

1. SMART
Bespreek met je teamleden wat er moet gebeuren. Wees hierin zo specifiek mogelijk (Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch Tijdgebonden).

2. Vertoon voorbeeld gedrag
Misschien is een nieuwe houding of gedrag nodig bij deze strategie. Je weet: goed gedrag doet goed volgen! Vertoon daarom het gewenste gedrag. Verdwijn niet achter je bureau, Houd de resultaten van je strategie bij en informeer je medewerkers.

3. Even wennen
Zeker aan het begin zullen je medewerkers even moeten wennen aan jouw nieuwe rol. Gun ze even de tijd. En bedenk; stuur jouw teamleden aan zoals jij ook aangestuurd wilt worden.

Veel succes!!!

 

P.S.: Wil jij ook effectiever kunnen leidinggeven? Dan bied ik je een gratis Persoonlijke Strategiesessie aan. Kijk voor meer informatie op de homepage (onderaan bij de blauwe balk).


Deel je ervaringen en lees die van anderen!