Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

De busreis van je leven

01 januari

Delen:

Nu de Coronacrisis voorlopig voorbij is, maken we allemaal weer voorzichtig vakantieplannen.

Waar gaat de reis naartoe? Naar een heerlijk zonnig oord, lekker op het strand? Of naar de bergen? Of misschien wel een hele andere bestemming, namelijk een persoonlijke bestemming.

Juist tijdens de vakantie, is het altijd een mooie gelegenheid om eens rustig na te denken over je carrière. Ben je nog tevreden over je werk? Of ben je toe aan een promotie? Of misschien wel een heel andere baan?

Allemaal keuzes en beslissingen die moeilijk te overzien zijn. En dan heb je natuurlijk ook nog dat nare stemmetje in je hoofd die allemaal beren op de weg ziet. Tsja, zo kom je natuurlijk nergens.

Maar wat als je echt toe bent aan een nieuwe ontwikkeling in je carrière? Waarschijnlijk zit er zoveel talent, zoveel capaciteiten en zoveel vaardigheden in jou; je MOET wel gaan ontwikkelen.

Er is alleen een nadeel. En dat nadeel dat ben jij zelf.

Want de meesten die iets nieuws willen beginnen op hun werk, blokkeren. Hoe zit dat?

De mens heeft een soort ingebouwde blokkade in de hersenen: het reptielenbrein. Dat is een klein gedeelte van onze geest die helemaal niet van veranderingen houdt. Die wil gewoon dat jij netjes en rustig op je plek blijft zitten. Lekker veilig, zo wordt je ook nooit teleurgesteld. Maar ja, daar heb je nu even niets aan.

Als je weer last hebt van dat nare stemmetje in je hoofd, denk dan aan de volgende metafoor:
De Busreis

Stel, je bent de bestuurder van een bus en je bent op weg naar je bestemming zoals een nieuwe opleiding volgen, een promotie; noem maar op.

Maar in de bus zitten ook een paar lastige passagiers.

Ergens achterin de bus zit iemand die steeds aanwijzingen geeft: Je kan beter rechtsaf gaan en daarna de eerste straat links. Die passagier zit zo hard te praten, dat je het ineens zelf niet meer weet.

Of wat te denken van die passagier die steeds zegt dat we moeten omkeren. Want straks komen we in de file en dan komen we nooit bij onze bestemming aan.

En dan heb je natuurlijk ook nog voorin zo’n irritante passagier die steeds zegt: pas op! een voetganger. Of pas op; dat was bijna een ongeluk! Om gek van te worden

Maar je moet wel even het volgende realiseren. Jij bent de bestuurder van de bus, dus jij bepaalt waar je naartoe gaat. Het is dus ook aan jou om te bepalen of je naar die passagiers (oftewel die nare stemmetjes in je hoofd) luistert.

Liever had je gehad dat die passagiers c.q. stemmetjes er niet waren, maar het is even niet anders. Aan jou dus de keus hoeveel aandacht je aan al die passagiers geeft. Jij bent aan het stuur; jij bepaalt welke richting je opgaat

Natuurlijk is dit nog maar de eerste stap in de ontwikkeling in je carrière. Wil je daar met mij eens over praten? Neem dan eens contact met me op. Ik help je graag verder op weg. info@ontopmanagers.nl


Deel je ervaringen en lees die van anderen!