Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

De nachtmerrie van elke leidinggevende: werkstress

01 januari

Delen:

Een paar weken geleden stond een interessant artikel in het NRC. Namelijk dat werkstress leidt tot 7,5 miljoen verzuimdagen en dat kost Nederland jaarlijks 1.8 miljard euro! Jonge medewerkers tussen 25 en 35 jaar hebben het vaakst last van burn-outklachten, namelijk 17%.

Deze cijfers komen uit een onderzoek van TNO. Persoonlijk vind ik deze cijfers erg verontrustend. Je ziet het eigenlijk overal wel. Iedereen heeft het druk, zo lijkt het.
Erover praten met je collega’s helpt. Ook is het belangrijk dat werkgevers zorgen voor een prettige werkomgeving, volgens het artikel.

Jouw strategie
Ik zelf ben van mening dat je ooit een bepaalde manier van werken hebt aangeleerd. Dat heeft je toentertijd heel erg geholpen om door de dag te komen, maar dat werkt nu niet meer. Tijd dus om een nieuwe strategie toe te passen: oftewel een nieuwe weg in te slaan. En dat blijkt nogal moeilijk. We zijn namelijk allemaal gewoontedieren. Je kunt nog zoveel nieuwe technieken leren, als de werkdruk hoog wordt, is de kans groot dat je in je oude gedrag ‘vervalt'.

Inzicht
Daarom is inzicht heel belangrijk en verhelderend
. Als je inzicht krijgt in hoe jij functioneert als mens, kan je ook zien hoe het beter kan. Zeker als je een duidelijk doel voor ogen hebt, zoals het vermijden van een burn out voor jou en je medewerkers.


Deel je ervaringen en lees die van anderen!