Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Een Joods gezegde: Ik wens je veel personeel

01 januari

Delen:

Herken jij de volgende situatie?

Je bent net gestart als manager bij een bedrijf. Je krijgt de leiding over een afdeling. Wat jou betreft zijn de rollen en bevoegdheden duidelijk.

Maar dan gebeurt het!
Zonder jouw weten heeft een medewerker een dag vrij genomen. Hij was wel zo netjes om vervanging te regelen, maar toch.
Ten eerste; jij wist van niets, ten tweede; jij staat voor een voldongen feit.

Hoe nu verder
Natuurlijk is dit een klein voorbeeld. Maar, vergis je niet. Jouw teamleden zijn je aan het aftasten. Ze willen weten wat ze aan je hebben. Ze willen weten waar de grens ligt, en het zal je verbazen; hier hebben zij echt behoefte aan!

Deze situatie heeft 2 voordelen.

  1. Je kunt direct aangeven wat wel en niet kan, dit geeft jou de kans je rol in je team te bevestigen.
  2. Dit is ook een startpunt om je team mee te nemen naar de richting die jij op wil gaan.

Uiteindelijk wil je draagvlak creëren met je team.
Kies je ervoor om een standpunt in te nemen: “Voortaan vraag je alleen vrij aan mij, ik wil gewoon weten wie vandaag afwezig is.” Of kies je ervoor om dit voorbij te laten gaan en focus je eerst op een goed contact met je teamleden.

Let wel, welke optie je ook kiest; beiden hebben consequenties. En voor die consequenties kies je dus ook. In feite leer je je teamleden hoe ze jou moeten behandelen!

 

En dan nog iets.
Vind je dit een leuk artikel en ken je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Delen mag. Graag zelfs. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar je reactie. Die kan je hieronder aangeven.

Wil je meer weten?
Wil je weten wat ik ook voor jou kan betekenen? Dan kan je een geheel vrijblijvende gratis persoonlijke strategiesessie met mij aanvragen. Tijdens deze sessie van 1 tot 1.5 uur gaan we samen onderzoeken waar jij tegenaan loopt. Ik kan je dan ook aangeven wat ik denk dat als eerste nodig is om de situatie te doorbreken. Zodat jij vol lef, zelfvertrouwen en plezier naar je werk gaat! Interesse? Stuur even een mailtje naar info@ontopmanagers.nl


Deel je ervaringen en lees die van anderen!