Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Heb je gelijk of geluk

01 januari

Delen:

Toen in begon in mijn 1e baan dacht ik dat ik alles wist, echt! Ik had toch alle actuele kennis in huis? Niemand kon mij iets wijs maken.

Als iemand een andere mening had, wist ik wel 10 argumenten te vinden waarom het niet zo was. Tuurlijk; ik had gelijk (!), maar wat had ik eigenlijk gewonnen? Met andere woorden: heb je gelijk of geluk?

Nu ben ik ouder en (hopelijk) ook wijzer.

Met sterke argumenten kan je wel gelijk hebben, maar je houdt daarmee je collega’s ook op een afstand. Die ervaren alleen maar weerstand. Dus wat win je dan? Want als jij de volgende keer iets gedaan wilt hebben, denk je dat ze dan überhaupt naar je gaan luisteren?

Gelijk hebben is van korte duur, je wint er een discussie mee.

Geluk hebben is lange termijn, je bouwt aan een goede verstandhouding met je collega’s. Als iemand de volgende keer het niet met je eens is, probeer dan te luisteren zonder direct een antwoord te bedenken. Haal eens diep adem en probeer te begrijpen wat ze precies zeggen.

Vind je deze blog leuk? Delen mag! Misschien ken je iemand die dit ook wil lezen.


Deel je ervaringen en lees die van anderen!