Hier baal ik van!

Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Hier baal ik van!

01 januari

Delen:

Ik moet even iets kwijt, maar hier baal ik van.

Stel je werkt op een secretariaat en je leidinggevende heeft je benaderd. Hij vindt dat jij toe bent aan een nieuwe stap in je carrière. Hij vraagt of jij het secretariaat wil gaan aansturen. Jij bent immers het langste werkzaam op die afdeling. Jij kent die afdeling en het werk door en door.

Je voelde je misschien wel gevleid toen hij jou benaderde voor die baan.
Maar nu komt het.

Er volgen wat cursussen op intranet en klaar!

Jij krijgt een stoel en een bureau. Er volgen nog wat cursussen op intranet over hoe houd ik een pop gesprek en hoe doe ik een eindejaarsgesprek. En klaar. Je bent een directie assistent die een secretariaat aanstuurt. Ik weet: ik ben een beetje kort door de bocht, maar ik hoop dat je de strekking begrijpt.

Maar dan ben je er nog niet

Waar even voor het gemak aan voorbij wordt gegaan is dat je er dan helemaal nog niet bent.
Want:

  1. Hoe ga je om met teamleden, die dus eerst jouw naaste collega’s waren, als zij een loeier van een fout maken? Als leidinggevende wordt jij daar immers ook verantwoordelijk voor gehouden.

  2. Hoe benader je een teamlid dat steeds de kantjes ervan afloopt? Hoe spreek je iemand aan die een maand geleden nog jouw gelijke was (in hiërarchie dus). Zo iemand die niet 1x, niet 2x maar 3x te laat op werk komt. Moet je dan de 4e keer weer zeggen “wij starten hier om 8.30 uur”?

  3. Hoe ga je om met de werkdruk? Je hebt naast je eigen werk namelijk ook een team aan te sturen. Het lijkt wel alsof iedereen denkt dat je dat er even bijdoet. Nou mooi niet dus. Iedereen wil tegelijk op vakantie. Wat een gedoe, zeg. Al die roosters kloppend krijgen

Natuurlijk wil je laten zien dat je de functie waard bent. Maar het is gewoon lastig, als je tegen dit soort zaken aanloopt. Hoe moet je dit nu weer aanpakken? En dat staat nou net niet op intranet. Het voelt een beetje als aan je lot te worden overgelaten. En zo zijn er genoeg leidinggevende assistenten die ermee willen stoppen. Die vragen alsjeblieft weer in hun oude positie terug gezet te worden.

Naast gezichtsverlies, salarisverlies en kans op toekomstige promoties verloren

Als jou dat overkomt, heb je naast gezichtsverlies, misschien ook nog een salarisverlies en de kans op toekomstige promoties verloren. En het is zo onnodig. In de coaching die ik geef, vul ik dit gat

Waar het mij om gaat: ik stoor me aan managers die iemand op een stoel zetten, er een positie aan verbinden, en dan vanaf dat moment alles loslaten. Wel tijd besteden aan de werving en selectie en geen tijd besteden aan de ondersteuning van iemand als ze net een nieuwe functie hebben.

Wie het met mij eens is, zeg ‘amen’ onder deze post


Deel je ervaringen en lees die van anderen!