Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Hoe gelukkig ben jij op je werk?

01 januari

Delen:

Laatst stond een heel interessant artikel in het NRC. Het ging over een aantal factoren dat jou gelukkig maakt op je werk.

Geluk achter je bureau
De wetenschap heeft allang vastgesteld dat een hoog salaris je niet direct gelukkig maakt. Het tegenovergestelde is overigens wel waar: mensen worden ongelukkig als zij van mening zijn dat ze te weinig verdienen.

Maar wat maakt je nu echt gelukkig op je werk?

Dit zijn 5 voorwaarden voor gelukkig werken (met daarbij een kleine interpretatie van ondergetekende)

1. Autonomie.

Je neemt je eigen beslissingen om je werk op jouw wijze in te vullen. Ook als je werk grotendeels vastligt door bijvoorbeeld procedures, dan nog kan je taken aantrekken die je leuk vindt en waar jij je ei in kwijt kunt.

2. Je competenties en vaardigheden.

Werk je misschien onder je niveau? Of heb je juist het gevoel dat je op je tenen loopt? Heb je het gevoel dat je grip hebt op de situatie? Krijg jij je werk wel op tijd af? Of blijven bepaalde klussen maar liggen? Als je iets van je lijstje kan afstrepen, geeft dat een opgeruimd gevoel. Het feit dat je je werk op tijd afhebt, (en dus met een opgeruimd gevoel naar huis kan) helpt bij het vergroten van je werkgeluk.

3. Je collega’s.

Dit is wel een beetje een ‘inkoppertje’. Als er op het werk een goede sfeer is, zit jij waarschijnlijk ook veel lekkerder in je vel. Als collega’s aardig zijn tegen elkaar, dan bevordert dat het geluksgevoel direct.

4. Zingeving.

Je bent gelukkiger in je werk als je het gevoel hebt dat je zinvol bezig bent. Ben je een klein radartje in het grote geheel of heb je het gevoel dat je werkelijk een waardevolle bijdrage levert? Het draagt bij aan jouw geluksgevoel.

5. Ontwikkeling

De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen, draagt bij aan je geluksgevoel. Een training, een opleiding in de avonduren, een kans op een promotie. Oh, daar kan een mens gelukkig van worden.

En nog even als laatste

Voldoet jouw werk absoluut niet aan een van deze 5 voorwaarden? En ben je hierover ontevreden? Dan is het tijd om in actie te komen. Het kan toch niet waar zijn dat jij tot je 68ste moet werken op een plek waar je niet gelukkig bent? Ik kan je helpen met het verbeteren van je situatie. Wil je meer weten? Stuur me even een mail: info@ontopmanagers.nl

 


Deel je ervaringen en lees die van anderen!