Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Je hebt maar 1 beslissing nodig om een totaal andere carrière te krijgen

01 januari

Delen:

Daar zat ze dan. Ze was al een hele lange tijd van plan contact met mij op te nemen, maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van.

Ze was een vrouw van een expat en moeder van een klein meisje. In haar vaderland had ze iets met marketing gestudeerd. Ze vond de studie wel leuk, maar het werk in marketing vond ze nogal saai. Eigenlijk kwam de verhuizing naar het buitenland als een geluk bij een ongeluk. Nu had ze echt een reden om haar baan op te zeggen. En nu haar dochtertje alweer wat ouder was geworden, zou zij ook weer kunnen beginnen met werken.

Maar ja, wat zou ze kunnen doen? Ze wist het eigenlijk niet. Ze zou dit of dat kunnen doen.
En zo draaide ze maar rond in cirkeltjes en kwam eigenlijk nergens.
Ze wist vooral wat ze niet wilde.

Dit is natuurlijk ook de kans om iets spannends te gaan ondernemen. Eindelijk de kans om een baan te vinden die wel leuk is. Maar ja, wat dan?
Eigenlijk had ze gewoon een beetje hulp nodig bij het nemen van een beslissing. En bij het op de rails zetten van haar nieuwe carrière.

Binnen een halfuur tijdens de sessie was al duidelijk wat ze wel wilde: ze wilde een eigen zaak beginnen. Je zag gewoon haar ogen oplichten. Eindelijk een richting. Eindelijk een doel om naartoe te werken. In ieder geval een startpunt van waaruit ze kan beginnen. De nieuwe kans op een totaal andere invulling van haar leven. En die kans heeft ze met beide handen aangepakt. Zo spannend.

Zo leuk als iemand een andere invulling kan geven aan zijn of haar loopbaan. Het is ook een kwestie van gewoon doen. Gewoon de beslissing nemen dat je het anders gaat doen. Natuurlijk wel met een goed opgezet plan. En met acties die SMART zijn (Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch Tijdgebonden) maar dat wisten jullie zeker al wel.

En, lieve carrièretijger, als jij ook de beslissing hebt genomen om een verandering aan te brengen in je loopbaan, dan ga ik je nu een belangrijke tip geven: bepaal eerst je einddoel en reken dan terug. Bijvoorbeeld: ik wil in 2022 een winkel in cadeau artikelen beginnen.
Dan moet ik er dus voor zorgen dat ik in 2021 ga zoeken naar een geschikt pand.
Ik moet mij ook inschrijven bij de KvK; dat ga ik doen in december 2021.
Enz enz.
Terug rekenen dus. Steeds een klein stap terugzetten in de tijd totdat je bij het heden bent aangekomen. En aan elke stap, koppel je dan een actie.

Ik leef altijd erg met mijn klanten mee. Ik weet zeker dat deze intelligente en capabele dame binnen een halfjaar een eigen zaak heeft. En ik zal de eerste klant zijn. Ha!


Deel je ervaringen en lees die van anderen!