Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Je werk is een selfie

01 januari

Delen:

Jahaa je leest het goed. De manier waarop jij je werk doet, dat is eigenlijk een zelfportret.

Stel dat je begint aan een nieuwe baan.

Alles is nieuw. Je moet je organisatie nog leren kennen, de mensen en je direct leidinggevende natuurlijk.

Ik weet niet hoe het jullie is vergaan, maar toen ik nog in loondienst werkte en ergens begon, zag je het volgende gebeuren op de 1e werkdag.

Je komt binnen en je ziet iemand verschrikt kijken: “Oh ja, jij zou vandaag beginnen. Eh, nou welkom”.

En dan gaat het verder.

“Ja dit is eigenlijk je bureau, maar nu zit er nog iemand anders. Eh, heb je al een inlognaam? Nee? Oh, ga ik nu effe regelen en dan ga ik je ook even voorstellen aan je collega’s.

Eh tsja, hier zijn wat documenten, ga jezelf maar even inlezen. Oh ja, en met deze mensen moet je nog een kennismakinggesprek inplannen.

Eh: Welkom”
Herkenbaar?

En nu heb je 2 keuzes
Of je wordt een beetje onzeker, misschien zelf chagrijnig. Je kan denken: nou ja zeg! Dat was bij mijn vorige baan wel anders geregeld. Nu moet ik documenten gaan inlezen, terwijl ik de organisatie nog niet ken.

Of

Mooi! Kennelijk is hier het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers nog niet zo goed verzorgd. Dat ga ik direct eens oppakken

Nog een ander voorbeeld. Ik had een collega die altijd over alles klaagde. Onze leidinggevende was een @#$ of een collega die een foutje maakte enz. enz. Alles was fout in haar ogen. Het gekke was dat na verloop van tijd ging ze met die houding de hele afdeling “besmetten”. Het werd bijna een soort van wij tegen zij. Als iemand even een nietmachine wilde lenen, dan werd er gezegd dat die nietmachine van onze afdeling was. Echt waar.

Je begrijpt, dat als je meegaat in die negativiteit, de kwaliteit van je werk nou niet bepaald hoog is.

En nu heb je weer 2 keuzes
Kies je voor de veiligheid van de groep of ga je voor je eigen carrière.

Lieve carrièretijger, er is geen goed of fout antwoord.
Er kunnen 100 omstandigheden zijn waarom je in een situatie een bepaalde keuze maakt.

Maar onthoud wel goed: jouw werk, jouw houding wordt absoluut in de gaten gehouden. Door je collega’s, maar ook door je leidinggevende. En dat is in deze tijd, waarin de economie er niet goed voor staat, echt iets om even te onthouden.

Hoe jij in je werk zit, dat is eigenlijk een selfie


Deel je ervaringen en lees die van anderen!