Jij hebt niets te willen

Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Jij hebt niets te willen

01 januari

Delen:

Ik was een jaar of 25 en ik werkte voor een directeur die nogal moeilijk in de omgang was. We zouden in een ander pand gaan intrekken en met die verhuizing kwam ik in een kantoor te zitten waar mijn archiefkasten niet inpasten. Ik zei: maar dat wil ik helemaal niet.
Waarop hij zei: jij hebt niets te willen.

Deze directeur gebruikte graag Latijnse termen in zijn documenten en toen ik vroeg wat die betekende zei hij: oh ja jij hebt natuurlijk geen gymnasium gedaan.
Jij denkt waarschijnlijk dat ik dit verzin. Echt niet!

Tegenwoordig op mijn 52ste zou ik mijn pen hebben laten vallen en terstond ontslag hebben genomen. Maar toen waren het andere (economische) tijden en de banen lagen niet voor het oprapen.
Sindsdien heb ik een gruwelijke hekel aan mensen die vinden dat ze beter dan de ander zijn.

Mijn coaching en mijn groepstrainingen zijn altijd gericht op gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Iedereen heeft zijn eigen rol, bijdrage en expertise in het bedrijfsproces. En samen klaar je de klus

Het lastige is, de bijdrage en expertise van een directie assistent worden helaas vaak als normaal beschouwd. Alsof anderen niet zien wat je allemaal doet.
Al eerder heb ik reacties op andere posts mogen ontvangen en de woorden die velen gebruiken zijn: ondergewaardeerd, onbelangrijk en onderschat

En dat kan best wel eenzaam aanvoelen. Het lijkt een beetje alsof jij op een afstandje zit toe te kijken.

Daarnaast willen heel veel dames aardig gevonden worden en vinden zij een goede sfeer erg belangrijk. Je wilt immers een goede werkrelatie met je team en je eigen manager.

Hierdoor is het ook moeilijk om voor jezelf op te komen. Je hebt immers een ondersteunende rol. Daarbij is het risico aanwezig dat je altijd aan de behoeftes denkt van anderen.
Maar jij bent er ook nog.

Voor degene die dit leest: ik hoop van harte dat jij nooit zo’n directeur hebt gehad als ik toentertijd. Ik hoop dat jij een meer constructieve directeur hebt.
Ik ben van mening dat je nog zoveel meer kunt dan dat je zelf denkt
Ik ben ook van mening dat een ontwikkeling in jezelf, de kwaliteit van je werk alleen maar verbetert. En daar profiteren anderen op je werk ook van.

Wil je daar wat meer over weten? Neem dan eens contact met mij op


Deel je ervaringen en lees die van anderen!