Leidinggeven, maar dan net even anders

Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Leidinggeven, maar dan net even anders

01 januari

Delen:

Afgelopen zaterdag sprak ik bij een verjaardag een dame die een team aanstuurde van 7 man. En wat ze zei, maakte erg veel indruk op mij.

Zij heeft namelijk alle vergaderingen afgeschaft. Toen ze in dienst kwam bij het bedrijf waren er tweewekelijkse bila’s, een wekelijks werkoverleg en een maandelijks MT. En bij elk van die vergaderingen / overleggen zat wel een overlap in onderwerpen. Zij heeft gezegd tegen haar teamleden: we stoppen met al die overleggen en als je wat wilt bespreken; mijn deur staat altijd open.

Toen ik nog leidinggaf stond mijn deur ook altijd open, maar ik had ook een hele structuur opgezet; met bila’s, werkoverleggen enz. Omdat ik vond dat het zo hoorde.

Zelf moest ik ook bij MT’s notuleren, wat ik altijd stomvervelend vond. Dan had ik een agenda opgesteld met een tijdsplanning erbij. Vervolgens besproken met mijn manager. Die keurde de agenda goed en dan werd tijdens de vergadering die tijdsplanning he-le-maal vergeten en liep het MT altijd uit. Dodelijk vermoeiend.

Dusss
Geen overleggen / vergaderingen meer. Wat een tijdwinst zou dat opleveren. Als er wat speelt, even de hoofden bij elkaar en een oplossing bedenken.
Voor die dame bij die verjaardag werkte het. En nu wil ik graag van jou weten. Zou jij dat ook kunnen doen? Gewoon geen vergaderingen meer? Wat is jouw mening?


Deel je ervaringen en lees die van anderen!