Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Maak je geen zorgen over de toekomst, maar eerder over je gedrag uit het verleden

18 januari

Delen:

Herken je dat ook? Je bent op wintersport lekker aan het skiën, en dan ineens gaat het heel snel. Je wilt afremmen, maar dat lukt niet. Je probeert nog wat met je stokken, maar is het al te laat. En daar lig je dan in de sneeuw.

Je weet dat het anders moet; dat heeft de skileraar je precies uitgelegd. Maar als het even spannend wordt, doe je het toch weer op jouw manier (die er ooit eens is ingeslopen). En hoewel je weet dat je het fout doet, doe je het toch...

En zo gaat het ook bij heel veel mensen op het werk. Ooit heb je jezelf een manier aangeleerd om om te gaan met situaties die een beetje spannend waren zoals stress of kritiek of een hoge werkdruk.

Je gaat bijvoorbeeld alles 3x controleren omdat je bang bent een fout te maken. Maar hoeveel tijd verlies je daarmee?

Of je gaat misschien extra aardig/grappig doen omdat je het belangrijk vind om aardig gevonden te worden. Maar zijn jouw collega´s ook aardig tegen jou?

Of je gaat jezelf bijvoorbeeld vermannen, niemand kan jou meer raken. Want op jou kunnen ze bouwen, toch? Maar onder die teflon laag kan heel veel frustratie zitten en hoe lang houd je dat nog vol?

Lieve lezer, heel veel mensen maken zich zorgen over de toekomst op hun werk. Maar als je zorgen maken de oplossing zou bieden, ga je dan vooral veel zorgen maken. In alle andere gevallen: onderneem actie. Een goede coach kan je daarbij helpen.

Maak je geen zorgen over de toekomst, maak je eerder zorgen over je gedrag uit het verleden.  

 

 

 


Deel je ervaringen en lees die van anderen!