Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Mijn kat kan niet praten, maar wel liegen!

01 januari

Delen:

Als ik ‘s ochtends in de keuken kom, begint ze hartstochtelijk te miauwen. Een klaagzang waarom ze nog geen brokjes heeft gekregen, terwijl mijn man een kwartier geleden toch echt haar bakje heeft gevuld. Als ze ziet dat ik dat doorheb (er liggen namelijk nog wat brokjes) haakt ze snel af. Ik vertrouw mijn kat (ze heet Kaatje) met mijn leven, maar niet met mijn koekje!

Mijn huisgenoot kan haar belangen heel duidelijk ‘verwoorden’ met een beetje drammen en een beetje liegen. Juist omdat het zo duidelijk is, is het niet zo erg.

Jouw collega’s daarentegen zijn niet zo expliciet. Net zoals jij (!) hebben zij ook hun belangen zoals geld verdienen, erkenning / acceptatie krijgen of zichzelf willen profileren. En allemaal hebben we strategieën aangeleerd om dat belang te verkrijgen.

We vertellen allemaal weleens niet de hele waarheid of laten dingen beter / mooier lijken dan dat ze zijn. Mensen liegen niet zo vaak, maar ze vertellen ook niet de hele waarheid. Als je je daarvan bewust bent, valt het allemaal wel mee.

Net zoals ik me ervan bewust ben dat Kaatje regelmatig tegen me liegt.


Deel je ervaringen en lees die van anderen!