Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Ongelofelijk!

29 december

Delen:

Ik weet zeker dat 99% van de managers die terug zijn van vakantie, al na de 1e dag werken weer snel hun koffers willen pakken. Snel weer terug naar dat strandje. Want jemig, wat is die overgang groot, zeg! Van totale rust tijdens de vakantie, naar de hectiek van kantoor.

Ik zal je een hele simpele tip geven die ontzettend effectief is: H.O.T.

Helicopterview
Met andere woorden: neem afstand! Als je ‘s morgens op je werk komt, ga dan niet direct je mail checken. De kans is groot dat je het ene mailtje na het andere leest en verwerkt. En voordat je het doorhebt, verzand je in allerlei details en verlies je jezelf in de 'waan van de dag'.

Overzicht
Overzicht creëren doe je door een lijst te maken van al je acties. Overzicht hebben is essentieel. En nu hoor ik je zeggen: Ja, Heleen dat is toch oude koek? Wacht even, deze lijst kan je aanvullen met een tijdinschatting.

Tijd
Als je alles hebt genoteerd, geef dan aan hoeveel tijd deze actie gaat kosten (of maak een schatting). Daarna kan je ook aangeven of een actie zeer urgent is of dat het ook tot morgen kan blijven liggen.

Met dit overzicht heb je een compleet beeld van wat er speelt, je houdt zo grip op je werk en je kunt je dag beter inplannen. Je zult zien hoeveel rust H.O.T. je geeft in je hectische werk.


Deel je ervaringen en lees die van anderen!