Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Soms moet je afstand van iemand nemen om te voorkomen dat je afstand van jezelf neemt

01 januari

Delen:

Je hebt van die teamleden die je moet aansturen, maar die je buiten het werk om, liever niet wil zien. Die teamleden die op alle slakken zout leggen. Of die teamleden die je graag vertellen wat jij fout hebt gedaan. Je wilt natuurlijk niet laten blijken dat je ze niet mag, dus je houdt je maar even in.

Maar als iemand, bijvoorbeeld thuis, zich op dezelfde manier zou gedragen, zou je waarschijnlijk allang van je afgebeten hebben

Maar op je werk is het anders en om de lieve vrede te bewaren, zeg je maar niets.

Je hebt ook managers waarvan jij vindt dat zij totaal niet op die plek thuishoren. Van die managers die alleen maar bezig zijn met hun eigen carrière. Of van die managers die alleen kunnen aansturen op een ongeïnteresseerde, denigrerende of beledigende manier.
Als iemand jou in, bijvoorbeeld een café zo had behandeld, had je waarschijnlijk een dikke vette scene getrapt.

Maar op je werk is het anders en om de lieve vrede te bewaren, zeg je maar niets.

De titel van deze blog is een quote die ik vond op Pinterest. En ik vond ‘m zo sterk. Want we hebben allemaal weleens situaties meegemaakt waarin je, achteraf bezien, anders had willen reageren. Bijvoorbeeld door niet te slikken, maar van je af te bijten.

Maar ja, het is wel je werk en de meesten van ons brengen er ongeveer 8 uur per dag door. En daarbij komt; iedereen (dus jij ook lieve lezer) heeft een behoefte om ergens bij te horen, bij een groep. Dus gaandeweg pas je jezelf steeds weer een beetje aan. Je accepteert weer eens wat, je slikt weer eens iets. En ondertussen kook je van binnen.

Maar vergeet niet dat jij als persoon volkomen uniek bent. Een fantastisch mooi mens met allemaal schitterende eigenschappen en waarden en normen. En als je onvoorwaardelijk, zonder compromis en zonder het spelen van rolletjes, jezelf bent, ben jij de krachtigste persoon op deze aardbol.

Door juist niet de lieve vrede te bewaren, maar door irritaties of conflicten op een constructieve manier op te lossen, dwing je respect af. Dat betekent dus niet dat jij je teamleden eens even lekker kan uitkafferen. Nee, op een constructieve en positieve manier iets uitpraten, zorgt ervoor dat jij in controle bent over het gesprek. De ander kan het zich dan namelijk niet veroorloven om in de aanval te gaan. Daarnaast kan iets uitspreken een enorme opluchting geven. Weet je dat mensen daar zelfs van afvallen!!

En ja, dat kan ertoe leiden dat er wat afstand ontstaat tussen jou en dat irritante teamlid. Maar, zeg nou zelf, is dat erg?


Deel je ervaringen en lees die van anderen!