Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Soms moet je afscheid van iemand nemen om te voorkomen dat je afscheid van jezelf neemt

01 januari

Delen:

Je hebt van die collega’s waarmee je moet samenwerken, maar die je buiten het werk om, liever niet wil zien. Die collega’s die graag de baas over je willen spelen. Of die collega’s die je graag vertellen wat je precies fout hebt gedaan. Of van die collega’s die flauwe grapjes maken, waar jij eigenlijk helemaal niet om kan lachen.
Als iemand, bijvoorbeeld thuis, hetzelfde zou doen, zou je waarschijnlijk allang van je afgebeten hebben

Maar op je werk is het anders en om de lieve vrede te bewaren, zeg je maar niets.

Je hebt ook managers waarvan jij vindt dat zij totaal niet op die plek thuishoren. Van die managers die alleen maar bezig zijn met hun eigen carrière. Of van die managers die alleen kunnen aansturen op een ongeïnteresseerde, denigrerende of beledigende manier.
Als iemand jou in, bijvoorbeeld een café zo had behandeld, had je waarschijnlijk een dikke vette scene getrapt.

Maar op je werk is het anders en om de lieve vrede te bewaren, zeg je maar niets.

De titel van deze blog is een quote die ik vond op Pinterest. En ik vond ‘m zo sterk. Want we hebben allemaal wel situaties meegemaakt waarin je, achteraf bezien, anders had willen reageren. Bijvoorbeeld door niet te slikken, maar van je  af te bijten.

Maar ja, het is wel je werk en de meesten van ons brengen er ongeveer 8 uur per dag door. En daarbij komt; iedereen (dus jij ook lieve lezer) heeft een behoefte om ergens bij te horen, bij een groep. Dus gaandeweg pas je jezelf steeds weer een beetje aan. Je accepteert weer eens wat, je slikt weer eens iets. Maar ondertussen kook je van binnen.

Zo ben jij normaal gesproken helemaal niet en zo wil jij ook niet op je werk zijn.

Vergeet niet dat jij als persoon volkomen uniek bent. Een fantastisch mooi mens met alle schitterende eigenschappen en waarden en normen. En als je onvoorwaardelijk, zonder compromis en zonder het spelen van rolletjes, jezelf bent, ben jij de krachtigste persoon op deze aardbol.

Door juist niet de lieve vrede te bewaren, maar door irritaties of conflicten op een constructieve manier op te lossen, dwing je respect af. Dat betekent dus niet dat jij je collega’s eens even lekker kan uitkafferen en je baas een trap gaat geven. Nee, op een respectvolle en positieve manier iets uitpraten, zorgt ervoor dat er geen afscheid ontstaat van jezelf. Daarnaast kan iets uitspreken een enorme opluchting geven. Weet je dat mensen daar zelfs van afvallen!!

En ja, dat kan ertoe leiden dat er wat afstand ontstaat tussen jou en die irritante collega. Maar, zeg nou zelf, is dat erg?


Deel je ervaringen en lees die van anderen!