Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Soms wil ik opgeven, maar dan weet ik het weer: ik moet al die motherf@#$%rs laten zien dat ze ernaast zaten

01 januari

Delen:

Deze quote vond ik op een site College behaviour en ik vond ‘m zo actueel. Ik zal je vertellen waarom.

Sinds een paar maanden heb ik op Facebook en LinkedIn gepost met een uitnodiging voor een virtuele lunch. Door Corona zijn al mijn workshops en groepstrainingen uitgesteld en nu ik tijd over heb, bied ik mensen uit mijn netwerk een gratis virtuele lunch aan. Tijdens een halfuurtje kan je dan allerlei zaken m.b.t. je carrière met mij bespreken.

En hoewel ik er geen cent mee verdien, vind ik het geweldig. Want ik krijg letterlijk de hele wereld voor mijn computerscherm. Van Amerika tot Saudi Arabië tot Afrika, India, China en zelfs België en Nederland. Nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden.

En het grappige is; al deze mensen, over de hele wereld, lopen allemaal tegen dezelfde dingen aan. Zo verschillend zijn we dus niet (!)

  • Ik sprak een Marokkaan die hartstikke creatieve concepten heeft ontwikkeld en daarmee een bedrijf wil starten
  • Een high potential uit India die meer inhoud wil gaan geven aan haar carrière
  • Een dame uit Iran die zulke goede sites kan maken dat bedrijven haar in dienst willen nemen.

En weet je waar deze mensen tegenaan lopen? Een toxische omgeving. Mensen die net iets teveel kritiek geven, die van drama en ruzie houden, die het eigenlijk niet kunnen hebben dat jij feller kan stralen dan zij. Je kent ze wel; die vriendin die niet blij is met jouw succes. Door dit gedrag worden deze toppers tegen gehouden in hun verdere ontwikkeling.

En dat is jammer. Hierdoor krijgen projecten vertraging, halen ze niet het beste uit henzelf en is er altijd die verlammende twijfel. Ben ik wel goed genoeg? Kan ik het wel? Misschien toch wat anders doen?

Aan allen die zich in deze voorbeelden herkennen: alsjeblieft niet opgeven, nooit opgeven!!

Vergeet niet; dit is jouw leven. En het zou toch zonde zijn als je steeds maar met de gedachte loopt: “wat als ik het toch gedaan zou hebben”.

Maar hoe laat je zien dat die motherf@#$rs ernaast zitten? Ik adviseer je het volgende

Ga na hoe belangrijk deze persoon is voor jou en hoeveel moeite het kost om bij deze persoon te zijn.
Moet je jezelf helemaal aanpassen voor een ander? Dan is het misschien tijd om eens een tijdje afstand te nemen. Ik ken iemand die letterlijk geëmigreerd is naar een ander land om niet in de buurt van zijn moeder te zijn

Houd een dagboek bij
In een dagboek schrijf je letterlijk alles van je af. Het mooie is dat je na verloop van tijd je eigen ontwikkeling kan lezen. Vaak vergeet je dagelijkse dingen heel snel. Ik moest laatst letterlijk iemand vertellen: weet je niet meer dat je een paar weken geleden helemaal onzeker, triest en gedemotiveerd voelde. En kijk nu: de wereld aan je voeten.

Onderneem actie!
Ga niet alles overdenken. Ik zou dit kunnen doen, of toch niet? De belangrijkste onderdelen van dit advies zijn “focus” en een “plan” hebben. Focus en een plan hebben zorgt voor structuur. Ga dus niet met een drietal onderwerpen halfslachtig starten. Een cursus hier een stage daar. Nee, je focust je op 1 onderwerp. Bijvoorbeeld: Ik ga een eigen bedrijf starten. En vervolgens maak je een plan met een deadline. Als ik mijn bedrijf “up and running” wil hebben voor bijvoorbeeld 1 december, welke acties moet ik dan uitzetten om die deadline te halen?

En als je dus een keer op wil geven, onthoud dat dat je eerst al die motherf@#$rs moet laten zien dat ze er naast zaten. Ha!


Deel je ervaringen en lees die van anderen!