Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Van kind naar leidinggevende

01 januari

Delen:

Herken je de volgende situatie? Toen mijn neefje nog klein was, probeerde hij voor de 1e keer zijn stapjes te zetten. Maar vrijwel direct daarna viel hij weer om. Als enthousiaste tante probeerde ik hem te helpen en zijn handje vast te houden. Maar mijn hulp werd rigoureus afgewezen.
Hij wilde het zelf doen.

En elke keer als hij weer viel, deed dat mij ook een beetje pijn. Maar mijn neefje ging stug door: met vallen en opstaan. Misschien zitten alle kindjes zo wel in elkaar.

Eigenlijk heeft deze situatie overeenkomsten met het leidinggeven.

Een situatieschets

Hij was ZZP’er maar door het vele werk heeft hij iemand aangenomen. En daarmee werd hij automatisch een leidinggevende. Hij gaat de nieuwe medewerker inwerken. Maar wat hem tegenvalt is dat de nieuwe medewerker een beetje eigenwijs is. Als hij bijvoorbeeld iets uitlegt, had hij eigenlijk verwacht dat de nieuwe medewerker aantekeningen zou maken, zodat hij het geen 2e keer hoeft uit te leggen.

En hoewel de leidinggevende nog zo duidelijk instructies had gegeven, doet de nieuwe medewerker het toch op zijn eigen manier.

Het frustreert de leidinggevende dat A) hij zijn visie niet kan overbrengen op nieuwe medewerker en B) dat hij / zij kennelijk het wiel opnieuw wil uitvinden; althans zo voelt dat bij de leidinggevende. Terwijl de leidinggevende het beste weet hoe deze klus aangepakt moet worden, toch?

Het beste wat je kan doen is de medewerker gewoon een keertje zijn neus laten stoten. Laat hem (natuurlijk binnen het redelijke) de klus maar eens op zijn manier doen. 

Plan daarnaast wekelijke overleggen in en bespreek de werksituaties. Leg uit wat je van hem verwacht en leg ook uit hoe hij de taak of klus het beste kan doen.

Je zult zien; binnen no time zijn jullie een sterk en goed samenwerkend team!

 

Ken je nog iemand die deze tips leuk vindt? Stuur hem dan door. Ik ben ook hartstikke benieuwd of jijzelf wat aan deze tips had. Of misschien heb je een aanvulling. Hieronder kan je het aangeven. Tnx!


Deel je ervaringen en lees die van anderen!