Wees niet bang voor veranderingen op je werk. Wees bang voor jezelf

Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Wees niet bang voor veranderingen op je werk. Wees bang voor jezelf

18 januari

Delen:

Elke keer als ik op wintersport ga, heb ik een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het heerlijk in de sneeuw en aan de andere kant wordt ik altijd een beetje zenuwachtig.

Ik wil gewoon relaxt skiën, maar ik ben ook steeds bang om te vallen. Ik was een keertje lekker aan het skiën en toen kwam ik iets te dicht bij de rand van de piste, daar waar dus de afgrond was.
Ik heb wel 100 skilessen gehad en ik weet hoe ik af moet remmen.
Maar als het spannend wordt en je moet snel reageren, dan kies ik altijd voor de verkeerde techniek.
Namelijk geen techniek.
Gewoon krampachtig mijn stokken ergens inprikken en hopen dat het goed gaat.

Ik weet hoe het moet, maar onder druk gaat het fout.

En zo gaat het ook bij heel veel mensen op het werk. Ooit heb je jezelf een manier aangeleerd hoe om te gaan met situaties die spannend waren. Situaties die jou direct in een stressreactie doen schieten

Je had van tevoren nog zo besloten hoe je om zou gaan met je lastige baas. Je dacht nog: deze baas gaat mij niet gek maken. Maar op het moment dat die persoon je beledigt, moet jij de behoefte onderdrukken om niet de kop van zijn romp af te rukken.

Of misschien voel jij je heel ongemakkelijk als je een foutje maakt, en nog erger: als iemand anders dat ziet. Je weet best dat je dan op een milde manier naar jezelf mag kijken. Immers, iedereen maakt weleens fouten, maar op dat moment voel je je waarschijnlijk ontzettend ongemakkelijk.

In deze rare economische tijden zijn veel mensen bang dat zij hun baan kunnen verliezen, ze worden zenuwachtig voor veranderingen op het werk.

Ik zeg: wees niet bang voor veranderingen op je werk, wees bang voor jezelf.
Maak je dus geen zorgen over een reorganisatie of iets dergelijks.
Maak je zorgen over jouw gedrag als je onder spanning staat.

Wat maakt dat iemand jou met een opmerking woest kan krijgen?
Hoe komt het dat een foutje voor jou gelijk staat aan een regelrechte ramp?

Wat belangrijk is, is dat je patronen leert herkennen. Een coach kan je daarbij helpen. Deze wereld blijft maar doordraaien en er zullen nog veel veranderingen op je werk komen. De kans is groot dat jij die veranderingen niet kan tegenhouden.

Dus dan zou ik maar niet focussen op wat er allemaal op het werk gebeurt.
Wat veel belangrijker is: wat gebeurt er dan met jou? En hoe ga jij ermee om.

Wil je daar eens vrijblijvend met mij over praten? Ik bied je een gratis virtuele lunch aan. De informatie vind je op mijn homepage

 

 


Deel je ervaringen en lees die van anderen!