Welke creatieve oplossing heb jij?

Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

Welke creatieve oplossing heb jij?

01 januari

Delen:

Nu het gas steeds duurder wordt, zie je dat mensen steeds creatiever worden. Je hebt zonnepanelen, de thermostaat omlaag en infraroodkachels voor de werkplek. Het is een probleem, waar niemand om heeft gevraagd en dat zich in zijn volle hevigheid aandient. De prijzen zijn al een beetje gedaald, maar toch. En als het ineens koud wordt, zie je dat mensen met creatieve oplossingen komen.

Een externe urgentie kan dus leiden tot creatieve oplossingen

En nu naar kantoor. Je bent werkzaam als directie assistent en je geeft leiding aan een secretariaat. Je bent op een maandag in die positie neergezet en vanaf die dag is het alleen maar rennen geblazen. Je had misschien gedacht dat je het leidinggeven zo anders zou gaan aanpakken dan al die leidinggevenden die jij zelf hebt gehad. Maar nu kom je erachter dat leidinggeven niet altijd even makkelijk is. Je volgt een beetje de stijl van leidinggeven die jouw manager ook hanteert. Maar waar is eigenlijk jouw stijl van leidinggeven? Wat vind jij belangrijk? Waar sta jij voor?

Eigenlijk heb je het veel te druk om met dit soort zaken bezig te zijn. Er hangt zo’n grote grijze wolk boven je werk. Je moet overal aan denken. Net 1 stap vooruit denken. Waarom kan die lucht niet eens klaren? Je houdt 100 schoteltjes in de lucht, wanneer wordt het een keer 1 schoteltje?

Eigenlijk zit jijzelf symbolisch in de kou

Je hebt thuis misschien al zonnepanelen laten installeren op je dak, waarom zou jij het urgente probleem op je werk niet oplossen?
Met andere woorden: wanneer wordt de urgentie groot genoeg zodat jij tot creatieve oplossingen komt? Je zegt misschien tegen jezelf dat het wel meevalt, maar eigenlijk zit je symbolisch in de kou

Moet je eerst harstikke overspannen worden?
Moet eerst elk weekend verpest zijn, omdat jij teveel nadenkt over je werk?
Loop je constant met hoofdpijn rond?
Moet je na een paar maanden erkennen dat je eigenlijk alleen maar kleine successen hebt behaald?

Voordat ik voor mezelf begon, gaf ik ook leiding aan een team. Ik vond dat in eerste instantie ontzettend moeilijk. Ik dacht dat ik het wel zou kunnen, zonder problemen. Nou, niet dus. Dus ik begrijp hoe je je voelt en ik voel met je mee

Dit scenario hierboven dat het echt uit de hand loopt, dat wil ik je besparen. Ik wil niet dat het zover komt en het hoeft ook niet.

Wil je daar eens geheel vrijblijvend met mij over praten? Neem dan contact met mij op.

 


Deel je ervaringen en lees die van anderen!