Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

FAQ

 

Hieronder de meest voorkomende vragen/opmerkingen én antwoorden/reacties op een rijtje:

Coaching is duur. Kan ik dit wel betalen?

Het is natuurlijk moeilijk om in de portemonnee van een ander te kijken. Kort gezegd hanteer ik een uurtarief van ongeveer 99 euro. Mijn reiskosten bedragen € 0,48 per gereden km. Omdat mijn bedrijf gevestigd is in Frankrijk, betaal je geen BTW.

Word coaching vergoed door de ziektekostenverzekering?

Helaas wordt coaching niet vergoed.

Coaching kost teveel tijd

Dat valt wel mee hoor. Ik heb een 5 stappenplan ontwikkeld dat je los van elkaar of opeenvolgend kunt volgen. Deze stappen zijn:

Stap 1: Zelfscan jouw top capaciteiten  

1 – 1.5 uur

Stap 2: Masterclass Slimmer werken, op tijd naar huis

3 uur

Stap 3: Effectief communiceren

2x 1 – 1.5 uur (tussen de sessies zit 2 weken)

Stap 4: Daadkracht ontwikkelen doe je zo   

1 – 1.5 uur

Stap 5: Team aansturen     

3x 1 – 1.5 uur (tussen de sessies zit 2 weken)

Elke stap heeft een duidelijk begin- en eindpunt. Daarmee wil ik voorkomen dat de sessies maandenlang doorgaan. Klik voor meer informatie hier. Vind je het moeilijk om zomaar op een werkdag je kantoor te verlaten? Geen probleem. Ik kan ook naar jou toekomen of we kunnen skypen. Ik heb overigens meerdere klanten die liever ‘s avonds komen. In Deventer heb ik mijn eigen praktijkruimte.

Mijn werkgever betaalt voor mijn coaching. Wordt mijn werkgever geïnformeerd over de inhoud van de gesprekken?

Nee, onze gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. Alles wat wij met elkaar bespreken, blijft tussen ons. Als jij echter wilt dat je werkgever op de hoogte wordt gesteld, dan kunnen we een uitzondering maken.

Coaching is voor mensen die echt een probleem hebben.

Nee joh, natuurlijk niet! Het is juist leuk om naar een coach te gaan. Je kunt op een veilige en vertrouwelijke manier met mij sparren. Je kunt dingen bespreken die je misschien niet zo snel met een collega of partner bespreekt. Mijn taak is om naar je te luisteren, te klankborden, te onderzoeken. Het doel is dat jij lekkerder in je vel gaat zitten en met plezier naar je werk gaat.

Coaching is juist leuk!

Na een halfjaar is alles toch weer bij het oude?

Het is waar dat een bepaald aangeleerd gedrag moeilijk te veranderen is. Sommige gedragswetenschappers zeggen dat dit wel 5 tot 6 jaar duurt! En het gebeurt vaak dat als je in je dagelijkse setting weer gaat werken, de nieuw verworven inzichten kunnen verwateren. En dat vind ik jammer. Daarom heb ik het buddy systeem ontwikkeld.

Hoe werkt een coachingstraject bij jou?

Voordat we überhaupt met elkaar beginnen, zal ik eerst een paar algemene vragen aan je stellen. Als ik vermoed dat er zaken of ziektebeelden spelen die buiten mijn deskundigheid vallen, dan zal ik je daar direct op attenderen. Ik kan je dan ook direct doorverwijzen naar een collega.

Vervolgens kan je kiezen uit mijn 5 stappenplan. Je kunt alle 5 stappen opeenvolgend doorlopen of je kan er gewoon eentje uitkiezen. Per mail ontvang je dan een coachingsovereenkomst. Na afloop zal ik zal verslag maken van onze sessie(s) die ik bewaar.