Bel me: 06 23 03 10 90

Bel ons: 06 23 03 10 90

NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP betekent Neuro Linguïstisch Programmeren. Dit houdt in dat de meest ideale situatie een evenredige verdeling, oftewel een balans is, tussen de ‘internal state’ (de toestand waarin je verkeert), het ‘internal proces’ (dat kleine stemmetje in je hoofd) en het ‘external behavior’ (het gedrag dat je vertoont). Ik kan je helpen vanuit de huidige situatie bij een gewenste situatie te komen. Deze nieuwe vorm van balans (balans tussen denken, voelen en gedrag) geeft rust, energie en zorgt ervoor dat je inziet meer keuzes te hebben dan je jezelf voorhoudt.

Benieuwd wat On Top Coaching op dit gebied voor jou kan betekenen? Neem HIER contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Technieken

Natuurlijk zijn er zeer veel technieken binnen NLP. Ik leg er hieronder een paar uit.

Aligned Perceptual Positions: deze techniek geeft inzicht in je eigen gedrag en gevoelens en dat van een ander. Dit is een uitstekende tool bij het voorbereiden van bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of bij conflicthantering.

Change Personal History: één van mijn persoonlijke favorieten! Deze techniek kan gebruikt worden als negatieve patronen al heel lang een rol in jouw leven spelen. Het geeft inzicht in pijnlijke gebeurtenissen in het verleden en biedt mogelijkheden om daar op een constructieve wijze mee om te gaan.

Outcome model: een krachtige NLP techniek. Het ‘outcome model’ kun je gebruiken bij zelfondermijnend gedrag. Wat maakt dat je maar niet kunt stoppen met roken? Hoe komt het toch dat je elke maandag je voorneemt om te gaan lijnen maar toch niet doorpakt? Ergens in jou wordt er namelijk een behoefte vervuld die je ervan weerhoudt je gedrag te veranderen. Door middel van het ‘outcome model’ kunnen we samen deze behoefte onderzoeken en een oplossing vinden om de volgende stap te zetten. Het ‘outcome model’ is een techniek die ik eenmalig aanbied. Deze sessie duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.


Waarom On Top?

 • Ruime ervaring

  Met mijn jarenlange ervaring ken ik het klappen van de zweep en ben ik in staat jou te helpen om je doelen te halen.

 • Theoretische kennis

  Heleen is een gediplomeerd NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Mental Health Coach en Strategisch Coach.

 • Open & rechtdoorzee

  Ik neem geen blad voor de mond en bied waar nodig mijn oprechte, professionele mening en adviezen.

 • Resultaatgericht

  Heleen helpt je met een concreet actieplan, zodat jij het cirkeltje kan doorbreken waarin je nu loopt.